Нови линии на метрото - нови пътници във влаковете

Нови линии на метрото - нови пътници във влаковете
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предстоящото пускане на новите участъци на метрото през 2015 година предполагат, че и нови пътници ще се качат на мотрисите. Над 380 хиляди души на ден ще обслужва метрото след пускането на новите участъци до летището и до Бизнес парка. Това зпрогнозита изпълнителният директор на столичния “Метрополитен” Стоян Братоев, съобщава БНТ.

По думите на Братоев през 2014-а подземната железница е превозила близо 80 милиона пътници, като на ден са били обслужени около 300 хиляди.

„Виждаме, че пътникопотокът нарасна много и има моменти, когато хората трудно влизат във влаковете особено в пиковите часове. Постепенно този въпрос ще бъде решен с намаление на интервала между влаковете“, посочи Братоев.

По двете нови линии, които трябва да влязат в експлоатация през април, ще бъдат разкрити и 7 нови метростанции. Вече са купени 10 нови метровлака, с които ще се поеме по-високият пътникопоток, след като бъдат пуснати новите участъци. Метрото ще стане с 30 секунди по-бързо, като влакове ще има на гарите на всеки 3 минути.

По този начин ще се отговори на засиления интерес към подземната железница от столичани и се очаква трафикът да намалее значително. През 2016 година трябва да бъде завършено и разширението на метрото по бул. Черни Връх.

"През второта половина на годината ще започне строителството и на част от третия метродиаметър", обясни Стоян Братоев. Според него третият метродиаметър трябва да бъде готов през 2018 г. Той ще има 20 метростанции и ще свързва североизточните с югозападните квартали на столицата.

#Стоян Братоев #пътници #влак #метро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници