САЩ засилиха санкциите срещу Северна Корея

САЩ засилиха санкциите срещу Северна Корея
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

САЩ налага нови санкции срещу Северна Корея, съобщава Би Би Си. Президентът Барак Обама е издал укас, с който ограниченията да влязат в сила. Причина за тях е хакерските атаки срещу филмовата компания “Сони Пикчърс”. Над половин век продължават ограниченията за комунистическата държава, като предишните поводи за налагането им са включително и заради ядрената програма на страната.

Но това е първата наказателна мярка заради кибератаките, чиято мишена беше филмът “Интервюто”. В него се разказва за заговор на ЦРУ за убийството на севернокорейския лидер Ким Чен-ун и Вашингтон хвърли вината върху севернокорейските власти.

Според новите санкциите три севернокорейски организации, сред които разузнаването и фирма за износ на оръжие, както и 10 физически лица, няма да имат достъп до американската финансова система. В същото време на американски граждани и фирми се забранява да имат бизнес отношения с тях.В изявление на Белия дом се посочва, че това е едва първата част от отговора на САЩ за инцидента със “Сони”.

#САЩ #Северна Корея #филм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници