Кражба на ток остави столичен квартал на тъмно и студено за ЧНГ

Кражба на ток остави столичен квартал на тъмно и студено за ЧНГ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Столичани от квартал "Красна поляна" посрещнаха новата година на тъмно и студено, заради кражба на ток. Заради системни кражби и незаконно включване в системата на ЧЕЗ е изгорял един от основните кабели в трафопоста на квартала.

Кварталът се намира на границата с ромския "Факултета" - вероятната причина за липсата на ток.  За трета поредна година навръх 31 декември, около 7 ч. вечерта, лампите в домовете на 15 души от "Красна поляна" изгаснали. Последствията - не само празничната вечеря била пред провал, но и парното не можело да топли, тъй като помпата работи с електричество.

Няколко часа техниците на ЧЕЗ се борят с аварията. Успяват да включат тока само за няколко минути, буквално колкото хората да видят и чуят новогодишната реч на президента Росен Плевнелиев. Играта на "тука има - тука няма" ток продължила и на 1 януари. Напрежението в мрежата обаче не навсякъде било достатъчно. И електроуреди започнали да гърмят.

На днешния 2 януари токът отново спрял. Но този път само за десетина минути. От ЧЕЗ обясняват, че проблемът дошъл след пожар, предизвикан от претоварената мрежа.

Преди да успеят да включат лампите, макар и за минути, аварийните екипи премахнали всички незаконни включвания.

#ток #ЧЕЗ #красно село

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници