Изтеглиха "Норман Атлантик" на буксир до Бриндизи

Изтеглиха "Норман Атлантик" на буксир до Бриндизи
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

17 часа бяха нужни, за да бъде изтеглен на буксир гръцкият ферибот "Норман Атлантик" от мястото на инцидента до италианското пристанище на Бриндизи. Акцията започна в четвъртък следобед.

Припомняме, на 28 декември избухна пожар на „Норман Атлантик", намиращ се на 74 километра западно от остров Корфу. Фериботът е пътувал от град Патра за италианското пристанище Анкона. Потвърдена е смъртта на 13 души, 11 пътници и двама албански моряци, които загинаха при инцидент по време на спасителната операция.

Пожарникари и прокурор ще огледат кораба, за да проверят дали има други тела и каква е била причината за пожара.

Атина промени три пъти броя на пътниците: първо от 478 на 475 души, а в четвъртък беше
съобщено, че те са били 474. Тогава обаче италианските власти откриха трима нелегални мигранти сред спасилите се, което означава че на борда е имало най-малко 477 души. Прокурори се опасяват, че е имало имигранти на кораба, които са изгорели.

Според Гърция все още 18 души са в неизвестност, а според италиански прокурор - 98 души.

По-късно стана ясно, че още четирима души се разследват за пожара. Вече се разследват капитанът на ферибота, ръководителят на компанията, която е изградила плавателния съд - двамата са италианци, други двама души от екипажа и двама гръцки представители на гръцката компания Anek, която е наела кораба.

 

#Норман Атлантик #ферибот #Италия #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници