Експлозии при обсадата на стрелеца в Тулуза

Експлозии при обсадата на стрелеца в Тулуза
A A+ A++ A

Три екслозии разтърсиха късно през нощта сградата в Тулуза, където е обсаден заподозреният в извършване на серия смъртоносни атаки във Франция.

Експлозиите бяха предизвикани от полицията малко преди полунощ, за да изплашат обсадения Мохамед Мера, предаде ДПА.

Специалните части на френската полиция предизвикаха три експлозии малко преди полунощ в сряда, събаряйки главната врата на сградата и правейки дупка в стената. Ходът беше извършен, след като Мера не поиска да спази обещанието да се предаде.

„Това бяха ходове с цел сплашване на въоръжения мъж, който, изглежда, промени мнението си и не иска да се предаде“, заяви правителствен говорител, цитиран от АФП и „Фокус“.

Експлозия и два изстрела бяха чути рано днес в близост до апартамента в Тулуза, където се укрива заподозреният за серия смъртоносни стрелби във Франция. Експлозията е била около 03:00 часа през нощта.

Вече втори ден около 300 полицаи провеждат обсада на сграда в покрайнините на Тулуза в опит да заловят предполагаемия извършител.

Френският гражданин от алжирски произход Мохамед Мера каза на преговарящи, че е убил тримата войници миналата седмица и четирима души пред еврейско училище в Тулуза в понеделник.

По думите му целта му е била да отмъсти за смъртта на палестински деца и заради участието на френската армия в Афганистан.

Източник, запознат със ситуацията около обсадата на заподозрения сериен убиец, отрече слуховете, че ескплозиите са сигнал за подновяване на опит за нахлуване в апартамента.

Трите експлозии, чути малко преди полунощ в сряда, са били полицейска маневра за сплашване на заподозрения за смъртоносните атаки във Франция. Това е заявило френското вътрешно министерство според новинарската телевизия Би Еф Ем.
Експлозиите провокираха спекулации, че полицията се готви да нахлуе в обсажданата сграда, в която се укрива 23-годишният французин от алжирски произход.

Френският върховен антитерористичен прокурор Франсоа Молен заяви, че Мера е поел отговорност за трите стрелби във Франция предишните 10 дни. Трима парашутисти, три френски деца и учител бяха убити при хладнокръвните нападения, шокирали нацията.

Молен заяви, че заподозреният е ранил двама полицаи от елитните части при опит за нахлуване в сградата.

„Мера обясни, че е принадлежал към „Ал Кайда“. Той обясни, че е бил трениран от „Ал Кайда“ в пакистанския регион Вазиристан“, заяви Молен пред репортери.

Официален представител заяви, че идентифицираният като Мохамед Мера по-рано е искал да се предаде, но се е отказал от решението.

„Така че ние засилваме натиска върху него да се предаде“, добави официалният източник.

#обсада #стрелец #стрелба #„Ал Кайда“ #Франция #Тулуза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници