Хакери свалиха пръстови отпечатъци на военен министър

Хакери свалиха пръстови отпечатъци на военен министър
A A+ A++ A

Пъстовите отпечатъци на германския военен министър Урсула фон дер Лайен послужиха за демонстрация на хакери, разработили нов метод за придобиване на данни през камерите на мобилни телефони.

Презентацията беше на най-голямата организация на хакери в Европа Chaos Computer Club по време на конференция в Хамбург.

Компютърният специалист и експерт по биометрика Ян Крислер е автор на разработката. Благодарение на него камерата тайно прави снимки, когато някой докосне с пръст камерата на телефона, а след това телефонът изпраща снимката на Крислер.

След това програма, която сглобява отделните кадри, пресъздава напълно точно пръстовите отпечатъци на хората, които са пипали камерата на телефона. Така може да бъде създадено дори точно изкуствено копие на пръст, което да послужи за кражба на други лични данни и достъп до лична информация.

Специалистите препоръчаха на потребителите да пазят личните си данни, като използват ръкавици или използват за достъп до ценните си неща разпознаването на пръстовите им отпечатъци заедно с други методи като пароли например.

#камера #телефон #пръстови отпечатъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници