Топ 15 на най-продаваните телефони за всички времена

Топ 15 на най-продаваните телефони за всички времена

canva

A A+ A++ A

Мобилните телефони, познати вече като смартфони се превърнаха в една от най-разпространените и незаменими части на технологията. Разглеждайки данни от източници като Wikipedia, Yahoo Finance и технологичната анализаторска фирма Omdia, специалистите от VisualCapitalist показахапродажбите на мобилни телефони, които са постигнали ненадминат успех.

Начело на списъка на най-продаваните телефони на всички времена е изключително популярният Nokia 1100, който може да се похвали с над 250 милиона продажби в рамките на шест години преди спирането му през 2009 г. Въпреки че съществуваше едновременно с появата на първите масови смартфони като Nokia E-series и iPhone, достъпността на Nokia 1100, акцентът върху основната функционалност и компактният размер го направиха предпочитан избор в развиващите се страни.

На второ място е друг представител на същата линия - Nokia 1110, с продажби от 248 милиона броя. На трета позиция са iPhone 6 и 6 Plus, които общо достигат 222 милиона продадени единици. С 4,7 и 5,5-инчови екрани тези модели отбелязаха началото на смартфоните с голям екран, като запазиха статута си на най-продавани iPhone-и на Apple и държат титлата на най-продаваните смартфони на всички времена.

Излизайки от челната тройка и допълвайки Топ 15, класацията за най-продаваните телефони включва още модели на Nokia и iPhone, като само Samsung E1100 нарушава това с позицията си на 11-то място със 150 милиона продажби.

#телефон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници