Ето в какво ще се вози властта

Ето в какво ще се вози властта
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Националната служба за охрана (НСО) показа един от новите седем представителни автомобили за нуждите на службата, обслужваща властта.

В автомобилите висок клас - Ауди А8 L, ще се возят министри, чуждестранни делегации и гости. За тяхното закупуването на превозните средства бе обявена обществена поръчка през юли. Именно тя обаче предизвика редица бурен отзвук, тъй като новите автомобили бяха определени като луксозни возила за новата власт.

Договорът за седемте аудита бе обект на критики, като тази че не са с никаква степен на защитеност. Изразено бе мнение, че името на службата е Национална служба за охрана, което предполага охрана, а не луксозен транспорт. Това породи нуждата от НСО да обяснят за какво са ѝ необходими новите коли и пространно обясниха какви са задачите на службата и какво е състоянието на автомобилния парк.

Така стана ясно, че за транспорта на министрите и чуждестранните гости с такъв и по-висок ранг, както и придружаващите ги лица, в НСО е обособено самостоятелно звено, окомплектовано с 23 представителни автомобили.
Днес от службата показаха колите, за да докажат, че те отговарят на техническата спецификация. Основните изисквания са съобразени с европейските екологични стандарти, ниския разход на гориво, покриване на критерии за представителност, предоставяне на съвременни системи за активна и пасивна безопасност, както и възможно най-добри гаранционни условия.

Договорът за доставка е сключен на 7 октомври, а на 9 декември 2014 г. доставчикът е предал автомобилите. Доставката е изпълнена в пълен обем без неустойки.

Няколко пъти от НСО посочиха, че техническата спецификация на поръчката за новите седем автомобили не се отличава от тази през 2013 г. и е в съответствие с утвърдените изисквания от 2009 г.

НСО показаха и един от 12-те автомобилите компактен клас – "Опел Астра", които ще осигуряват дейността на структурните звена на НСО.

#автомобили #НСО #власт #кола

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници