Първо "раздаване" на властта: Ето кой кои министерства взема

Първо "раздаване" на властта: Ето кой кои министерства взема

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

На път е да се появи Министерство на европейските въпроси, начело с Николай Денков, за да се удовлетвори интересът на Продължаваме промяната към външната политика. Това е била една от първите теми при старта на разпределението на постове във второто ротационно правителство начело с Мария Габриел, съобщиха източници от партията на Кирил Петков, пише "24 часа".

ГЕРБ ще получи министерствата на иновациите и екологията, партията на Бойко Борисов очаква и туризмът да е в квотата 50: 50, за която бяха дадени сигнали още в началото на преговорите.

Сериозна борба с леко надмощие на ГЕРБ имало, според източника от ПП, за двете важни министерства - на енергетиката и отбраната.

Депутати на Кирил Петков повтарят, че приемат експертите Калин Стоянов на МВР и на културата Кръстьо Кръстев по-скоро като близки до партията на Бойко Борисов, въпреки че от ГЕРБ категорично не приемат, че тези две министерство са в тяхната сфера на влияние.

Източници в некоалицията все още не споменават каква ще е съдбата на Асен Василев, който е определен като червената линия в преговорите за съставяне на правителството с премиер Габриел.

#власт #разпределение #министерства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници