Погребаха полицая, загинал при Горно Ябълково

Погребаха полицая, загинал при Горно Ябълково
Домът на Асен, снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

34-годишният граничен полицай Асен Асенов, загинал при пътния инцидент до село Горно Ябълково, бе погребан днес в свищовското село Орeш.

Присъствалият на погребението министър на вътрешните работи

Веселин Вучков отказа да коментира искането за оставки в ръководството на МВР

направено от най-големия полицейски синдикат заради трагичния случай. "Наистина днес е такъв ден, в който не бихме искали да коментираме конкретики, от утре ще си направим коментарите, от понеделник, вторник, първите дни след празниците, ще обясним нашата позиция", каза Вучков.

По отношение на това кога ще приключи проверката на инцидента, министърът обясни: "Значи, те са две неща, които трябва да се разграничават. Едното е конкретният инцидент, по който следствието и прокуратурата от Бургас ще кажат в крайна сметка каква е причината, а другото е дали формата и съдържанието на тази операция, която стартира преди година и два месеца, е подходяща".

И утре, и вдругиден ще обясним какво е направено до този момент

каза още министърът.

На поклонението в местната католическа църква и на погребението на Асен Асенов бяха също главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, много гранични полицаи и стотици жители на Ореш. Община Свищов пое разходите за погребението, а при необходимост ще помогне на семейството на загиналия граничен полицай.

Пресцентърът на МВР разпространи информация за жизнения път на старши полицай Асен Василев Асенов.

Асенов е роден на 10 май 1980 г. в Свищов. Завършва средно образование в СПТУ по машиностроене и електроника и на 10 януари 2003 г. започва работа в МВР като граничен полицай в Първо гранично полицейско отделение на граничен полицейски участък Свищов при Регионален граничен сектор Русе.

От 31 март 2010 г. заема длъжността старши полицай (водач на патрулен автомобил) в група "Охрана на държавната граница" към граничното полицейско управление. На 1 март 2011 г. е назначен за старши полицай (механик на кораб до 20 БРТ) във втора група "Гранични полицейски кораби" Русе на база "Гранични полицейски кораби" Видин при Регионална дирекция "Гранична полиция" Русе.

В професионалния си път Асен преминава през различни курсове на подготовка, включително и езиков. За постигнати резултати в цялостната работа, проявена инициативност и съществен принос при изпълнение на служебните си задължения, граничният полицай е награждаван два пъти с писмена похвала от директора на РДГП-Русе.

Асен Асенов е женен, с две деца на 10 и 3 години.

Най-големият полицейски синдикат започна инициатива, с която

набира средства за семейството на Асен Асенов

На сайта на синдиката е поместена сметката, по която могат да бъдат правени дарения. Кампанията приключва в края на януари.

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков е поканил утре на среща представителите на всички синдикални организации в МВР. Темата на дискусията ще е "Актуални проблеми пред МВР, свързани с миграционния натиск". Ще присъстват политическият кабинет и членове на професионалното ръководство на ведомството.

#Асен Асенов #полицай #Веселин Вучков #Горно Ябълково #Светлозар Лазаров #Ореш

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници