Червен код за сняг на границата ни със Сърбия

Червен код за сняг на границата ни със Сърбия
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министерството на околната среда и водите предупреждава, че за неделя и понеделник е обявен червен код за сняг на територията на Сърбия до границата с България.

Синоптиците предупреждават, че в цялата страна в понеделник ще духа силен до бурен вятър от запад-северозапад, с пориви до 20-25 м/сек. Те призовават гражданите към внимание заради очакваното застудяване.  Ще вали сняг и ще има виелици и навявания.

Националният институт по метеорология и хидрология съобщи, че  прогнозираните количества валежи от дъжд и сняг може за повишат  водните нива в цялата страна. 

По-съществени повишения на речните нива се очакват в Дунавския басейн – водосборите на реките Делейнска, Тополовец, Войнишка, Видбол, Арчар, Скомля, Лом, Цибрица, Огоста – целия басейн, Искър – целия басейн, Вит – целия басейн, Осъм – целия басейн, Янтра – целия басейн, Русенски Лом – целия басейн и съответните ѝ притоци, добруджанските реки. 

Очаква се повишение на речните нива и в Черноморския басейн – водосборите на реките Провадийска, Камчия, Айтоска, Русокастренска, Средецка, Факийска, Ропотамо, Дяволска, Караагач, Велека, Резовска; в Източнобеломорския басейн – водосборите на реките Тунджа, Марица, Арда; в Западнобеломорския басейн – водосборите на реките Места и Струма. 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници