Изчезна малайзийски самолет с над 160 души на борда

Изчезна малайзийски самолет с над 160 души на борда
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Малайзийския самолет, със 162 души на борда, загуби връзка с контролната кула по време на полет от Индонезия до Сингапур, предаде АФП.

"Полет на AirAsia от Сурабая до Сингапур е загубил контакт с Джакарта в 7.55 часа местно време", каза говорител на транспортното министерство. „Еърбъсът” е излетял от международното летище Джуанда в Сурабая в 5.20 часа местно време и е трябвало да пристигне в 08.00 часа (02.30 часа българско време)в Сингапур.

В самолета има 155 пътници и седем членове на екипажа. Сред пътниците са 16 деца и едно бебе.

Представител на транспортното министерство на Индонезия заяви, че самолетът, изпълняващ полет QZ 8501, преди да изчезне от радарите, е поискал смяна на курса с необичаен маршрут, предаде ABC News.

Контактът е изгубен в индонезийското въздушно пространство, на "200 морски мили (350 км) югоизточно от границата между зоните за отговорност на Джакарта и Сингапур". 

Сингапур мобилизира военновъздушните сили и военноморския си флот в търсенето на изчезналия самолет на малайзийската авиокомпания AirAsia.

„Два самолета C130 вече са в готовност за тези цели. Оставане в готовност да предоставим подкрепа в търсенето и спасителните усилия”, се казва в изявление на службата по гражданска авиация на Сингапур.

AirAsia, която е нискоразходна авиокомпания, никога не е губила самолет. 

През март изчезна полет MH370  на "Малайзийските авиолинии" с 239 души на борда, който така и не бе открит. През юли над Украйна бе свален боинг на същия превозвач с 298 души. 

 

#малайзийски #самолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници