Project Ara ще предлага модули с три различни процесора

Project Ara ще предлага модули с три различни процесора
A A+ A++ A

През януари ще се състои втората конференция за автори на софтуер за Project Ara, но ръководителя на проекта Пол Еременко сподели предварително повече подробности за телефона. От тях става ясно, че екипът работи по модул, който използва същия процесор като този на Nexus 9 – NVIDIA Tegra K1. В този модул са разположени също графичният процесор, работната памет, безжичният модем и други системни компоненти.

Освен това компанията подготвя и модул, който ще ползва Marvell PXA1928, който е 64-битов четириядрен процесор, базиран на архитектура Cortex A53. Тези два процесора са добавка към първия, за който знаем, че е произведен от Rockchip, така че потребителите ще имат възможност за избор според финансовите си възможности.

Междувременно, въз основа на информация от обяви за работа, както и на по-ранни изказвания на членове на екипа, очакванията са, че Project Ara ще се появи на пазара през следващата година, въпреки че това може и да не означава, че за следващата Коледа запалените фенове на технологиите ще могат да си подаряват такива телефони.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници