ВСС ще заседава извънредно на 8 януари

ВСС ще заседава извънредно на 8 януари
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на правосъдието Христо Иванов отказа да насрочи извънредно заседание на Висшия съдебен съвет на 29 декември. Вместо това ВСС ще има заседание на 8 януари 2015 от 9.30 часа, съобщиха от министерството на правосъдието.

Предложението за извънредно заседание беше направено от част от членовете на съвета с писмо. Те настояват да бъде изслушан министърът на правосъдието във връзка с изявлението му, че „от ВСС излизат сигнали, че изборът на председател на ВКС е предрешен“.

Двама от подписалите се членове (Магдалена Лазарова и Соня Найденова) смятат, че на това извънредно заседание на ВСС трябва да бъде обсъден предстоящият избор на председател на ВКС, както и писмото на седемте посланици на държави от ЕС, с което се изказва подкрепа на правото на съдиите да изразят публично мнението си по проблемите в СГС.

Днес в министерството на правосъдието отново е било внесено писмо от четирима членове на ВСС – главния прокурор Сотир Цацаров, Галя Георгиева, Димитър Узунов и Милка Итова. В него се настоява по време на извънредното заседание на ВСС да се обсъдят и писмата на съдиите от СГС от 10 декември и от 22 декември.

#Христо Иванов #извънредно #заседание #Висш съдебен съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници