Започнаха погребенията на децата в Пешавар, пакистански талибани поеха отговорност за атентата

Започнаха погребенията на децата в Пешавар, пакистански талибани поеха отговорност за атентата
A A+ A++ A

В пакистанския град Пешавар са започнали погребенията за загиналите при терористичното нападение срещу училище, съобщава Би Би Си.

По последни данни жертвите са 141, съобщи пакистанската армия. 132 от загиналите са били ученици, а деветима са били служители в училището. Талибаните не са взели никакви заложници, а директно са започнали да стрелят по децата. По време на инцидента в сградата е имало около 500 човека. Ранените са над 180.

Край болниците в Пешавар цари хаос, докато стотици родители се опитват да открият какво е станало с децата им. 

Афганистанските талибани осъдиха нападението на пакистанските екстремисти

от „Техрик-и-Талибан”.

„Преднамереното убийство на невинни мъже, жени и деца противоречи на основите на исляма. Този критерий трябва да бъде разгледан от всяка една ислямска партия или правителство”, заяви говорителят на талибаните в Афганистан Забиулла Муджахид.

Пакистанските талибани, които поеха отговорност за атаката, са главната ислямска бунтовническа групировка в Пакистан, стояща също и зад стрелбата срещу нобеловия лауреат Малала Юсафзай.

Смята се, че имат близки връзки с „Ал Кайда”

и са регистрирани като терористична групировка от САЩ на 1 септември 2010 година. „Талибанското движение в Пакистан” е свободна коалиция между джихадисти, която е убила хиляди пакистанци, откакто беше сформирана през 2007 година.

Движението бе създадено в отговор на нападение на властите в Пакистан срещу радикална джамия в Исламабад. Талибаните обявиха свещена война на пакистанското правителство, обвинявайки го, че помага на САЩ в тяхната „война срещу тероризма”.

#талибани #погребения #деца #Пакистан #Ал Кайда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници