Потвърдено: Трима убити и петима в критично състояние в Сидни

Потвърдено: Трима убити и петима в критично състояние в Сидни
A A+ A++ A

Трима души са убити при атаката на специалните части за овладяване на кафенето в центъра на Сидни, където ислямист държа близо 16 часа двайсетина заложници Това съобщи кореспондент на БНТ от австралийската столица.

Фотограф на Франс прес e видял изнасянето на един труп. Австралийските медии съобщиха, че единият убит е самият похитител. От полицията са потвърдили тази информация.

Минути преди 18 часа българско време специалните части на австралийските сили за сигурност щурмуваха кафенето „Линдт”. Част от задържаните вътре заложници успяха да се измъкнат от заведението.

По-рано Си Ен Ен разкри самоличността на терориста - шейх Ман Харон Монис, самопровъзгласил се за проповедник от "Ислямска държава" иранец, пристигнал е в Австралия през 1996 година като бежанец.

Телевизия "Скай нюз" съобщи за четирима ранени, трима от които са в критично състояние. Сред тях има и полицай, прострелян при нападението. Местна болница потвърди, че е приела жена на около 40-годишна възраст с огнестрелна рана в крака. Състоянието й е сериозно, но стабилно.

Докато медици се грижат за заложниците, робот сапьор бе изпратен в сградата, за да открие и обезвреди евентуално поставени бомби. Полицията обяви, че акцията по освобождаването на заложниците е приключил.

#Сидни #иранец #убити #ранени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници