Бойко Борисов: Кабинетът "Орешарски" събори КТБ умишлено

Бойко Борисов: Кабинетът "Орешарски" събори КТБ умишлено
Борисов сред българската общност в Берлин. Снимка: Министерски съвет
A A+ A++ A

Пред българската общност премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в Германия с огромна делегация, заяви, че КТБ беше умишлено съборена от предишното правителство. Орешарски, Чобанов и Искров са хората, които предизвикаха и допуснаха фалита на банката, коментира Борисов.

„Затова чрез Гаранционния фонд сега ние започнахме да изплащаме парите на хората. 2 милиарда отидоха там, за да може хората да си получат парите. Освен това 4 милиарда лева вече са задълженията на НЕК. В същото време стоят и чакат милиони левове неплатени договори на общините. И докато при нас четири години икономическата ни политика беше давана като пример от Берлин пред цяла Европа и света, само за последната една година правителството на Орешарски доведе България до рекордни дългове и фалити. Това е равносметката от експеримента Орешарски”, каза още Бойко Борисов.

Пред българите в Германия той обясни още, че по отношение на газопровода „Южен поток” е подписан договор за пренос, но печалба от проекта за страната ни няма. Премиерът припомни как до момента документите по проекта са били съзнателно крити, но след като новото българско правителство се е запознало с всичко договорено станало ясно, че приходите от косвена дейност биха били по-големи от транзитните такси. Бойко Борисов каза още, че ще постави въпроса за Северния и Южния газов коридор пред германския канцлер и ще настоява за ясна позиция на Европейския съюз по казуса около „Южен поток“.

В 11 часа Борисов ще се срещне с канцлера Ангела Меркел.

#Германия #Бойко Борисов #Борисов #КТБ #Южен поток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници