200 леви екстремисти изпотрошиха центъра на Цюрих

200 леви екстремисти изпотрошиха центъра на Цюрих
Снимка: http://www.vice.com/
A A+ A++ A

Група от около 200 маскирани мъже изпотроши магазини и банки в центъра на швейцарския град Цюрих. Причината е превръщането на града в буржоазен - централната част на Цюрих била избрана за чупене на витрини, тъй като олицетворявала извращенията на парите.

Групата е от членове на лява, екстремистка организация. Мъжете нападнали с железни пръти центъра на града и се сбиха с полицията при опита да бъдат озаптени, съобщава швейцарският сайт "Локал".

Нападението станало в петък срещу събота през нощта. 

 “Да си върнем улиците, за да протестираме срещу прогресивното обуржоазяване на града и рухването на алтернативните проекти”, се обяснява в манифеста на групата, публикуван в интернет. 

Полицията използвала гумени куршуми и сълзотворен газ, за да ги разпръсне. При безредиците маскираните били въоръжени с железни пръти и носели каски на главите си. Някои имали и газови маски. Била подпалена кола, зад която се прикривали полицаи и дрехите на един от тях пламнали, но той не е ранен. 7 други негови колеги обаче са пострадали. Опожарени са много кофи за боклук. Изпочупени са и витрините на претъпкан ресторант, чиито клиенти трябвало да налягат на земята, за да не бъдат нарязани от стъклата.

 Сред арестуваните има не само швейцарци, но също британец и жител на Лихтенщайн.

#Цюрих #безредици #екстремисти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници