Журналисти протестират срещу Полина Карастоянова

Журналисти протестират срещу Полина Карастоянова
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Журналистическата организация „Мрежа за свободно слово“ изпрати отворено писмо до премиера Бойко Борисов, вицепремиера Румяна Бъчварова, министъра на културата Вежди Рашидов и председателя на Народното събрание Цецка Цачева срещу назначаването на Полина Карастоянова за председател на Комисията за култура и медии в парламента.

Основният аргумент на журналистите е, че Карастоянова не притежава по-висока компетентност за поста от Слави Бинев. Те предлагат комисията да бъде разпусната, защото явно никой няма капацитет да я оглави.

Писмото е подписано от Ирен Филева, Спас Спасов, Асен Йорданов, Спасиана Кирилова, Еми Барух, Иван Бедров, Марин Бодаков, Нели Огнянова и др.

„Ние, членовете на Мрежата за свободно слово, настоятелно и във втора поред своя декларация ви напомняме, че културата и медиите са сфери от особена важност за идентичността на нацията и стабилността на демокрацията. По тази причина категорично не приемаме и няма да приемем очевидно безпринципното Ви и користно отношение към тях“, се казва в писмото.

 

#Полина Карастоянова #Карастоянова #Мрежа за свободно слово #Слави Бинев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници