400 дела могат да пропаднат, ако отделят ГДБОП от ДАНС

400 дела могат да пропаднат, ако отделят ГДБОП от ДАНС
Председателят на ДАНС Владимир Писанчев не споделя мнението, че промените в закона за МВР се правят само, за да бъде отстранен
A A+ A++ A

400 дела в досъдебна фаза са в риск, ако ГДБОП бъде извадена от ДАНС, предупредиха от ръководството на държавната агенция на заседание на парламентарната комисия за контрол над службите.

Зам.-председателят на ДАНС Ваня Стефанова обясни пред комисията, че наистина имат резултати. Само за корупция разследват 29 случая, сред тях и този в Раднево. За последната непълна година, в която реално работи тази структура, в ДАНС постигнали големи резултати, каза Стефанова.

"Ако се извади разследването, ни притеснява съдбата на тези 400 досъдебни производства. Това са дела за организирана престъпност и корупция, и по тях има около 100 задържани", допълни тя.

Председателят на ДАНС Владимир Писанчев не споделя мнението, че промените в закона за МВР се правят само, за да бъде отстранен той и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. "Едва ли ние сме най-важните хора в този законопроект", каза Писанчев, цитиран от БГНЕС.

#ГДБОП #ДАНС #Ваня Стефанова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници