И хеликоптер търси Петко Сертов, но без резултат

И хеликоптер търси Петко Сертов, но без резултат
A A+ A++ A

Осъществено е издирване на Петко Сертов и с хеликоптер. Операцията не е дала резултат.

„Облитането с хеликоптер на Гранична полиция в търсене на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов не е дало резултат", съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров на брифинг в МВР.

От 12:30 до 13:30 часа е бил обхванат района от пътен възел Мухово, до язовир "Тополница" в посока Костенец. Не е забелязан нито Петко Сертов, нито неговият автомобил, каза Лазаров.

Още преди два дни главният секретар посочи, че обмисля да включи и хеликоптер в издирването на бившия шеф на ДАНС. Това обаче не се случи заради влошени метеорологични условия.

„Паралелно с това се извършават и други издирвателни мероприятия. Проверяваме информация, че на 5 декември около 18:00 часа автомобилът на Петко Сертов е бил в района на град Петрич. Това също не е необичайно, защото имаме информация за тази дестинация“, посочи Лазаров.

Главният секретар обясни, че разследващите проверяват и версията Сертов да се е отправил към Гърция предвид контактите на бившия шеф на ДАНС. Лазаров увери, че издирвателната акция няма да бъде прекратена, докато не се намери издирваният и автомобилът му.

Последната потвърдена информация за движението на Сертов е от 15:30 часа в петък. Бившият шеф на ДАНС най-вероятно се придвижва с лек автомобил "Опел Астра", светлосив металик, с регистрационен номер СА 2987 РМ.

Петко Сертов бе първият директор на ДАНС от създаването на агенцията през 2008 г. По-късно той бе начело и на създадения през 2009 г. Център за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (БОРКОР). Сертов бе негов ръководител до март месец 2013 година, когато бе освободен от премиера Бойко Борисов.

#Петко Сертов #хеликоптер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници