ИЗВЪНРЕДНО! Хеликоптер падна край Гърмен (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО! Хеликоптер падна край Гърмен  (ОБНОВЕНА)
A A+ A++ A

Хеликоптер е паднал край село Гърмен. Населеното място се намира недалеч от град Гоце Делчев. Стана ясно, че моделът на машината е „Робинзон”. Към мястото на катастрофата са изпратени линейки от Благоевград и Гоце Делчев.

Частният вертолет е бил нает от Югозападното държавно предприятие в петък сутринта, за да пръска селскостопански култури. През последните няколко дни машината е правила именно това в района на Гърмен и Сатовча. Тя е излетяла от Гърмен към Цалапица в 7.35 ч. Следите ѝ се губят, след като прелетяла около 5 км. На борда й е бил само пилотът. Няма контакт с него.

"Сутринта около 7:40 часа са излетели съвсем нормално от Гърмен. Хеликоптерът е управляван от един пилот, а наземно е имало бус с техника, която опосредства процесите по пръскане. Когато шофьорът се е прибрал в Цалапица, е изчакал пилотът да кацне, но това не е станало. Всички пилоти, които сключват договори с нас, имат достатъчно опит". Това заяви за NOVA Денис Шенгов от ДГС "Гърмен".

Хеликоптер на "Гранична полиция" също е летял в района, потвърди за NOVA директорът Антон Златанов. Той беше категоричен, че инцидент с тяхна машина няма, а полетът е изпълнен успешно и пилотите са се приземили по план в базата.

Екипаж на вертолет „Кугар“ е задействан със задача да участва в издирвателна операция по търсене и спасяване на пилот на частен хеликоптер, изчезнал край с. Гърмен. Това посочват от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Вертолетът „Кугар“ е излетял в 14.01 ч. от авиобаза Крумово. Военнослужещите от ВВС се включват в издирвателната операция в изпълнение на Националния план за търсене и спасяване при авиационни произшествия. Искането е на Координационния център по търсене и спасяване към Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“.

Снимката е илюстративна

#хеликоптер #падна #Гърмен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници