Изчезналият хеликоптер - на същата фирма, чийто вертолет летя опасно ниско над "Градина"

Изчезналият хеликоптер - на същата фирма, чийто вертолет летя опасно ниско над "Градина"

ФБ/Филип Атанасов

A A+ A++ A

Хеликоптерът, който в петък изчезна край Гърмен, и този, който през месец юли прелетя ниско над плаж "Градина", са собственост на една и съща фирма. Тя е "Авио отряд Варна", пише "24 часа".

Тогава на Джулай морнинг хеликоптерът прелетя опасно ниско над плаж "Градина", където много хора се бяха събрали да посрещнат изгрева. От него бяха изхвърляли хартии с лика на Тодор Живков, а хора висели от вратите на машината. Свидетели разказват, че хеликоптерът е кръжал близо 15 минути над залива. Преминал не само изключително ниско над хората, но и над лодка.

Загиналият през март месец пилот Георги Влайков край Лесново пък е бил управител на учебен център "Авио отряд Варна". Влайков загина, докато изпълняваше акробатичен полет над летището. Самолетът му попаднал в плосък свредел, от който нямало измъкване.

Сигнал за изчезването на селскостопанския хеликоптер тази сутрин е бил подаден от колега на пилота. Машината е била в района на Гърмен от 19 септември и е пръскала горски масиви срещу борова процесионка. Днес сутринта е трябвало да се прибира, защото е свършила работата, за която е наета от Югозападното държавно предприятие. Излетял е около 7,40 ч., но след около час връзката с пилота била изгубена.




#хеликоптер #Гърмен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници