Лазаров: При първа възможност ще включим хеликоптер в издирването на Сертов

Лазаров: При първа възможност ще включим хеликоптер в издирването на Сертов
Лазаров посочи, че е ясно придвижването на Сертов в деня на неговото изчезване, местата които е посетил, след което следите му се губят. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

При първа възможност, когато метеорологичните условия позволяват, включват хеликоптер в издирването на Петко Сертов. Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров в ефира на БТВ.

„Ние не изключваме нито една версия, но до момента нямаме потвърдени данни в никоя посока. Ние направихме това, което е възможно от гледна точка на действията ни. Проверихме контролно-пропусквателните пунктове, но знаете, че особено на вътрешните граници не се отбелязват влизане – излизане”, допълни той.

Лазаров посочи, че е ясно придвижването на Сертов в деня на неговото изчезване, местата които е посетил, след което следите му се губят. Той посочи още, че от полицията работят по различни версии.

„Направихме координация чрез „Гранична полиция” и техния контактен център със съседните нам държави и извършихме проверки дали Петко Сертов и автомобилът са му влезли на тяхна територия. Това също не даде резултат, т.е нямаме положителен отговор, но това не означава, че ние не продължаваме да го търсим извън страната”, каза още Светлозар Лазаров.

Той коментира и случая с катастрофата на магистрата Лозан Панов, който след инцидента се отказа от кандидатурата си за председател на Върховния касационен съд.

„Когато настъпи произшествието, липсваше очевидец. Колегите проведоха оперативно-издирвателни действия, имаме някои насоки. Първо да изясним кой е извършителят, после да мислим дали е нарочно заради ВКС”, призова Лазаров.

#Светлозар Лазаров #хеликоптер #Петко Сертов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници