Английска Висша Лига: Обзор на кръга

Английска Висша Лига: Обзор на кръга
A A+ A++ A

Този уикенд Английската Висша Лига предложи нова порция драматичен футбол. Петнадесетият кръг на първенството донесе нови обрати, неочаквани победи и разочарования на феновете. 

Лидерът "Челси", който бе безгрешен до този момент допусна първо поражение във Висшата лига от началото на сезона след като отстъпи с 1:2 на "Нюкасъл" като гост на "Сейнт Джеймсис Парк”. В герой за “свраките” се превърна Папис Демба Сисе, който отбеляза и двете попадения за своя тим след появата си на терена в 53-тата минута. Дидие Дрогба успя да запише името си сред голмайсторите и върна едно попадение, но втори гол за “сините” така и не падна. По този начин "Нюкасъл" успя да спре лидера в класирането "Челси", който бе в серия от 11 победи и 3 равенства.

За сметка на загубата на “лондончани”, "Манчестър Сити" успя да навакса заст от пасива си и след победа над "Евертън" остана само на 3 точки от лидера "Челси". “Гражданите” постигнаха минималното 1:0 с гол на Яя Туре от спорна дузпа в 24-та минута. Отборът от Манчестър допусна тежък удар, тъй като по време на двубоя звездата на тима Серхио Агуеро получи контузия в коляното и напусна терена. "Евертън" се оказаха сериозен съперник на Манчестър Сити и направиха всичко възможно в мача. След двубоя “гражданите” са на 2-ро място с актив от 33 точки, а “карамелите” на 11-то с 18 точки.

Тимът на "Ливърпул" продължи да разочарова своите фенове и този уикенд след нулевото равенство срещу "Съндърланд". Двубоят, игран на “Анфийлд” се характеризира със слаба игра от страна на "Ливърпул" и изсипвания на топката в наказателното поле, които се оказаха безуспешни. Единствено младата надежда Рахийм Стърлинг внасяше импулс и раздвижваше играта на своя тим. В 67-та минута легендата на отбора Стивън Джерард се появи от резервната скамейка, но и този ход на мениджъра Брендън Роджърс остана без резултат. След равенството "Ливърпул" се срина до 9-ата позиция в генералното класиране с 21 точки.

Още една от изненадите, които този кръг на Висшата лига ни поднесе е шокиращата загуба на "Арсенал". “Артилеристите” загубиха визитата си на “Британия Стейдиъм” от "Стоук Сити" с драматичното 3:2.  Домакините започнаха по феноменален начин с гол на Питър Крауч в 1-вата минута. В 35-ата минута Боян Къркич успя да удвои резултата за "Стоук Сити". Преди "Арсенал" да успеят да се оттърсят от шока, Джонатън Уолтърс заби 3-ти шамар на “артилеристите”. Така първото полувреме завърши при резултат 3:0 за "Стоук Сити". През втората заст тимът на Арсен Венгер успя да подобри играта си. В 70-ата минута Санти Касорла се разписа от дузпа, отсъдена за Арсенал. Осем минути по-късно той центрира от конрер, пращайки топката при Арън Рамзи, който отбеляза втория гол за своя отбор. Срещата завърши при същия резултат, а феновете на “Британия Стейдиъм” бяха в екстаз.

След 15-ия кръг на Висшата лига в Топ 4 влизат отборите на "Челси", "Манчестър Сити", "Уест Хам" и "Саутхамтън". Тимът на "Манчестър Юнайтед" заема 5-то място, но  показва страхотна форма и в последните четири мача, като е записал четири победи. “Червените дяволи” ще се изправят пред голямо изпитание в мача си срещу "Саутхамптън". Двата тима са съответно с 25 и 26 точки и ще спорят директно за четвъртото място. До зимната пауза на първенството остават още само четири кръга. В пълна неяснота обаче е кои отбори ще почиват в Топ 4, като освен изброените с потенциал и амбиции са "Арсенал", "Нюкасъл", "Суонзи", "Ливърпул" и "Тотнъм".

#английска Висша лига #Висша лига #Челси #Манчестър Юнайтед #Арсенал #Манчестър Сити

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници