Иванов видя френския посланик като приятел, не като враг

Иванов видя френския посланик като приятел, не като враг
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правосъдният министър Христо Иванов обори мнението на Люба Кулезич в неделя, че разкритията на френския посланик би били равнозначни на война в друго време.

"Ние сме членове на европейското семейство и хората искат да ни помогнат, но въпросът е да си свършим работата. Когато френският посланик коментира този скандал, той го прави като приятел, не като обявяване на война", категоричен бе той по повод разкритията на Ксавие Лапер дьо Кабан, че 114 000 лева са задълженията на френската компания, а сега има охранителна фирма, разпоредена от синдика за 30 000 евро на месец, като съдия Румяна Ченалова вероятно има връзки със синдика.

Иванов е категоричен, че Прокуратурата и Висшия съдебен съвет трябва да си свършат работата, те са започнали проверки вече, въпросът е да имат бърз край тези проверки. 

"Ако искаме да сме пълноценни членове на европейското семейство, българските институции трябва да довеждат нещата до край, и той да е бърз", добави още министърът по казуса със съдия Ченалова.

Иванов сподели, че с години се е борел за съдебна реформа, но когато е отвътре в системата е по-трудно. Той е категоричен, че има "желязна последователност" по отношение на разрешаване на проблемите в съдебната система. 

Иванов поздрави главният прокурор Сотир Цацаров, който призна, че прокуратурата има нужда от реформа и ще работят за нея. "Прокуратурата е в положение на стагнация в продължение на десетилетия и със сигурност ще има съпротива", уверен е правосъдният министър.

"Тази първа половин година от управлението е ключова за България, не е важно дали аз ще подам оставка или не", отговори Иванов на въпрос дали е готов да си подаде оставката в случай на провал. 

 

#Христо Иванов #Румяна Ченалова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници