Ислямистите от "Ал Кайда" убили пленен американски журналист

Ислямистите от "Ал Кайда" убили пленен американски журналист
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Плененият американски журналист Люк Сомърс бил убит от терористите на "Ал Кайда". Кървавото деяние станало по време на операция за неговото освобождаване в Йемен. Информацията е на министърът на отбраната Чък Хейгъл, цитиран от CNN. 

Спасителната акция е била проведена по заповед на президента Барак Обама, който е заявил, че „налице са основателни причини да се смята, че животът на американския журналист е в опасност." По-рано беше съобщено, че бойците от „Ал Кайда” се готвят да освободят Сомърс в неделя.

"САЩ осъждат категорично варварското убийство на Люк Сомърс в ръцете на терористите от "Ал-Кайда" по време на спасителна операция", заяви Обама в комюнике. "Изказвам най-дълбоките си съболезнования на семейството на Люк и на близките му", допълни той. 

При операцията е загинал и южноафриканският пленник Пиер Корки, който също е бил сред заложниците. 

33-годишният Сомърс, роден във Великобритания, беше държан в плен повече от една година.

Обама заяви, че смъртта на пленниците няма да спре опитите на правителството му да спасява американски заложници и да се бори с враговете. "САЩ няма да спестят усилия в използването на всичките си военни, разузнавателни и дипломатически възможности, за да върнат американците у дома, независимо къде се намират. Терористите, които искат да навредят на гражданите ни, ще усетят дългата ръка на американското правосъдие", обеща Обама.

#Ал Кайда #Чък Хейгъл #Барак Обама #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници