Патриотичният фронт ще продължи да подкрепя кабинета

Патриотичният фронт ще продължи да подкрепя кабинета
Патриотичният фронт заплаши, че ще напусне властта, след като Орхан Исмаилов и Веселин Пенев от НПСД станаха зам.-министър и областен управител на София. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Патриотичният фронт няма да оттегли подкрепата си за правителството.

„Стигнахме до извода, че назначенията на Орхан Исмаилов и Веселин Пенев не са умишлени, а са на базата на личните им качества“, каза Валери Симеонов на брифинг.

На преговори с Реформаторския блок е постигнато съгласие да бъдат издигнати представители на Патриотичния фронт на аналогични постове във властта.

„Постигнахме съгласие с колегите от Реформаторския блок да издигнем представители на Патриотичния фронт на аналогични постове. Издигаме кандидатура от Патриотичния фронт, но не политическа, на човек за заместник-министър на отбраната и за заместник-областен управител на София-град. Лице, което не е политически ангажирано, но е специалист в тази област”, обясни Симеонов.

Той обяви, че тези две кандидатури ще бъдат предложени на управляващите от ГЕРБ за назначаване.

„В едноседмичен период проведохме много разговори с останалите партии, които са подписали програмната декларация и стигнахме до извода, че назначенията не са направени умишлено, а са на база качествата на издигнатите кандидати”, заяви Валери Симеонов.

Здравният министър и член на Реформаторския блок Петър Москов обяви, че с Патриотичния фронт не са се разбрали, а по-скоро са постигнали баланс.

„Не сме се разбрали, но сме постигнали баланс. Ние си оставаме на различни позиции за това приемливо или неприемливо е едно или друго назначение. Това не означава разбирателство, не означава, че ние на ценностно ниво сме се препокрили. Блокът има своите ценности, Фронтът има своите ценности. Коалицията е сложна", каза Москов.

По думите му подкрепата за коалицията, формираща мнозинството, е още по-сложна и още по-изискваща трудни баланси.

Патриотичният фронт заплаши, че ще напусне властта, след като Орхан Исмаилов и Веселин Пенев от НПСД станаха зам.-министър и областен управител на София.

#Патриотичният фронт #продължава #подкрепя #Кабинет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници