Служебният кабинет изработва закон за приемане на еврото

Служебният кабинет изработва закон за приемане на еврото
A A+ A++ A

Служебният кабинет изработва закон за въвеждане на еврото, който ще трябва да бъде гласуван от следващия редовен кабинет. Гласуван е и координационният съвет, който да извърши подготовката за влизането на България в Еврозоната. Това съобщи служебният вицепремиер Атанас Пеканов. 

"Нашата цел е всички процеси да продължат без забавяния и спирания", категоричен бе той. 

Пеканов обяви още, че България е подала първото искане за плащане по Плана за възстановяване и устойчивост на стойност над 1,3 млрд. евро. Той припомни, че страната трябва да гарантира, че всички реформи, заложени в проектите ще се случат, и отрече твърденията, че парите ще отидат за пълнене на "дупката" в хазната.

Малко по-рано служебният премиер Гълъб Донев отбеляза, че ангажимент на служебния кабинет е организацията на предсрочния вот, а не участието в него и призова партиите да не търсят опонент при тях, а също и да не извличат политически дивиденти "на гърба" на служебния кабинет.

Докато течеше правителственото заседание, пред Министерския съвет се проведе протест на граждани, които не желаят подновяване на преговорите с "Газпром". Те поискаха оставката на енергийния министър Росен Христов. Демонстрация ще има и довечера, но пред сградата на президентството.


 

#Кабинет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »