Радан Кънев: Не съм изненадан от АБВ

Радан Кънев: Не съм изненадан от АБВ
A A+ A++ A

По отношение на „Южен поток” винаги ще има различия между десницата и АБВ. Така съпредседателят на ПГ на Реформаторският блок Радан Кънев коментира отправеното предупреждение от АБВ, че ще преосмислят подкрепата си за това управление под условието, че ще изчакат какво ще договори този четвъртък премиера за проекта „Южен поток” в Брюксел.

"Не мога да разбера защо трябва да бъдем неприятно изненадани от политически различия, каза Кънев в кулоарите на парламента. По думите му програмната декларация на правителството е ясна – „Южен поток” само по европейските правила. Според Кънев няма причина за промяна в сегашната политическа ситуация.

Има две причини руската страна да се откаже от „Южен поток”, посочи Радан Кънев:  причините за това решение са икономически и се коренят в невъзможността на Русия да осъществи в сегашното си икономическо положение толкова мащабен проект. Втора причина личи от признанието на руския президент Владимир Путин, че този проект, ако е по европейските правила и изгоден за България начин, не представлява интерес за Русия.

„Да се хвърли отговорността на България, че Русия няма ресурса да изгради този проект и няма желанието да го изгради по европейските правила и изгоден за България начин, е меко казано некоректно поведение между двете държави”, коментира Кънев.

#Радан Кънев #АБВ #Южен поток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници