Велизар Енчев: На Слави Бинев му направиха мечешка услуга

Велизар Енчев: На Слави Бинев му направиха мечешка услуга
Велизар Енчев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът Велизар Енчев, който напусна парламентарната група на Патриотичния фронт, обяви, че като независим народен представител ще защитава интересите на пенсионерите. Енчев заяви, че няма намерение да прави нова партия или да работи за разцепление на НФСБ, в чието създаване е участвал.

В интервю за "Дарик" депутатът призова Слави Бинев да се оттегли от председателския пост на комисията по културата и медиите, защото с това назначение му направили „мечешка услуга".

Той подчерта, че политиците трябва да бъдат зависими единствено от програмата на своята партия и от своите избиратели и напомни, че не е искал да бъде депутат и преди изборите, и след тях: „Като че ли политическите партии станаха търговски дружества, а политиците и депутатите станаха търговци. Опитах се от самото начало на работата на парламента да и кажа да не правят това предателство към избирателите. Молих ги с аргументи".

Енчев бе категоричен, че няма намерение да измества Валери Симеонов, като призна, че с хода си прави услуга на лидера на НФСБ.

„Едно от съображенията ми да напусна сега преди Конгреса е точно това - да успокоя паниката на Валери Симеонов, който се страхува на Конгреса да не издигнат моята кандидатура. Не призовавам за разцепление. Не мога да се откажа от нещо, което съм създал. Съзнавам, че му правя услуга - той вчера беше много доволен от това мое решение. Изчерпах всички средства да се противопоставя на това еднолично диктаторско управление на ПГ. Г-н Симеонов трябва да разбере, че София не е Бургас, парламентът не е Общинският съвет на Бургас, депутатите не са му подчинените в ТВ Скат. Диалогът трябва да е цивилизован", категоричен бе Велизар Енчев.

#Велизар Енчев #Енчев #Патриотичния фронт #Валери Симеонов #НФСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници