Политиците уклончиви за Слави Бинев, не признават да са сгрешили

Политиците уклончиви за Слави Бинев, не признават да са сгрешили
A A+ A++ A

Лидерите на парламентарните групи, отговорни за избирането на Слави Бинев за шеф на комисията за култура и медии, не бързат да оттеглят подкрепата си за това решение, въпреки силната обществена реакция. Това пролича от коментарите им в сутрешните блокове.

Съпредседателят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев призна пред Нова тв, че компромисът, който са направили с подкрепата си за Слави Бинев може би е прекален, но въпреки това не трябва да има поголовна сеч между политически сили.

По думите му

"...така се дава шанс на Бинев да опровергава обвиненията срещу себе си"...

Председателят на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов пък директно определи пред ТВ7 недоволството срещу назначението на Слави Бинев като неоснователно.

Според него

"...той е човек, който е добре приет в културните среди и може да бъде полезен"...

 

 Слави Бинев може да е полезен като председател на парламентарната комисия по култура, защото притежава организационни качества, смята Сименов. "Кой трябваше да я оглави - Хюсеин Хафъзов или Лъчезар Иванов, чийто прякор го знаете?", запита той.

„Факт е, че ние предварително не знаехме името, знаехме само, че тази комисия ще бъде предложена на Патриотичния фронт”, оправда се Радан Кънев.

На Реформаторите е известно, че за голяма част от хората, които се занимават с култура в България, Слави Бинев е създателят на клуб "БИАД". "Това е голяма част от българската масова култура, но не е представата ни за национална културна политика. От друга страна това е човек, който нахлу в БНТ да иска обяснение защо не са отразили негова акция”, каза лидерът на ДСБ.

В парламента обаче винаги Комисията по култура се превръща в място за човек, на когото искаме да удовлетворим желанията, но не сме сигурни точно къде, повдигна завесата за пазарлъците сред управляващите Кънев.

"Той искаше да ръководи Комисията по европейски фондове. Тъй като това не беше удовлетворено, следващото място, което е предложено, е било това. Тук опираме до проблема има ли държавна културна политика. Ако имаше, щеше да бъде поставен друг човек, който да е по-компетентен. Тъй като няма такъв, там се поставя човек, чийто амбиции трябва да бъдат удовлетворени. Така е много често и със социалните комисии и институции”, посочи лидерът на ДСБ.

Смятам, че това, което извършихме, е много голямо отстъпление, призна в крайна сметка Кънев.

Припомняме, че бурни отрицателни реакции от артистичните съюзи и организации заляха медиите и социалните мрежи след избирането на депутата Слави Бинев начело на комисията, която ще се занимава със законотворчеството в областта на културата и медиите.

 

#Радан Кънев #Валери Симеонов #Слави Бинев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници