Румен Порожанов се връща начело на фонд "Земеделие"

Румен Порожанов се връща начело на фонд "Земеделие"
A A+ A++ A

Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) е освободил изпълнителния директор на фонда Лозана Василева и е избрал на поста Румен Порожанов. Лозана Василева и Атанас Добрев ще бъдат заместник-изпълнителни директори на ДФЗ, допълват от там.

Атидже Алиева-Вели и Живко Живков запазват длъжностите си. Освободена от длъжността заместник-изпълнителен директор на ДФЗ е Иванка Багдатова-Мизова.

Гласувани са и ресорите на заместник-изпълнителните директори.

Живко Живков ще отговаря за директните плащания и информационните технологии. Атидже Алиева - Вели ще отговаря за договориране, оторизация и ПРСР, а Лозана Василева за Технически инспекторат и инвестиционно и краткосрочно кредитиране и селскостопански пазарни механизми.

Атанас Добрев ще координира дейностите по САПАРД и Програмата за морско дело и рибарство.

Румен Порожанов беше министър на финансите в служебното правителство от август до ноември 2014 година. От март 2011 до септември 2013 г. е изпълнителен директор на ДФЗ. Магистър е по "Аграрен бизнес, икономика и мениджмънт" и по "Отбранителна индустрия, икономика и мениджмънт" от Университета за национално и световно стопанство в София. Румен Порожанов има специализации по публични финанси, публично управление и структурни реформи в Joint Vienna Institute, Австрия

#фонд Земеделие #Румен Порожанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници