Множество полиция и войници обуздаха насилието във Фъргюсън

Множество полиция и войници обуздаха насилието във Фъргюсън
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

По нареждане на губернатора на щата Мисури във Фъргюсън и околностите бяха изпратени над 2000 войници от Националната гвардия, което спомогна за обуздаване на насилието и ескалация на напрежението в района. Повече от 400 протестиращи бяха арестувани в различни райони на страната. Гражданските вълнения обхванаха Бостън, Ню Йорк, Лос Анджелис, Далас, Атланта, Окланд.

Министърът на правосъдието Ерик Холдър се срещна с правозащитници и ги увери, че министерството старателно ще разследва практиката на полицията във Фъргюсън.

Президентът Барак Обама заяви, че задействаната федерална проверка по случая със стрелбата срещу 18-годишния Майкъл Браун, ще бъде навременна и точна, въпреки че полицаят Дарън Уилсън, който уби момчето, неколкократно заяви, че съвестта му е чиста.

Припомняме, че бунтовете във Фъргюсън започнаха в понеделник вечерта, след като беше обявено, че белият полицай няма да бъде съден за убийство. Стотици жители на градовете, предимно афроамериканци, излязоха на улиците, за да протестират срещу това решение. Действието бързо прерасна в масови безредици с погроми, палежи, грабежи и стрелба.

 

#Фъргюсън #Мисури #Майкъл Браун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници