Ердоган скочи срещу феминистките

Ердоган скочи срещу феминистките
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган остро нападна феминистките в родината му, защото отхвърлят концепцията за майчинството. На среща в Истанбул за правосъдието за жени президентът заяви, че жените не са равни с мъжете и биологичните различия между тях означават, че те не могат да имат едни и същи функции в живота.

"Нашата религия (ислямът) определи позиция за жените – майчинството", каза Ердоган пред аудитория от турски жени, сред които беше и собствената му дъщеря Сюмейе. "Някои хора разбират това, докато други не. Не можеш да обясниш това на феминистки, защото те не приемат концепцията за майчинство", добави още той.

"Целувах краката на майка ми, защото те миришеха на рай. Тя гледаше свенливо и понякога плачеше", допълни турският президент. Той беше категоричен, че жените и мъжете не могат да бъдат третирани еднакво, защото това е "против човешката природа".

"Техните характери, навици и физика са различни... Не можеш да поставиш майка, която кърми бебето си, на равна нога с мъжете. Не можеш да накараш жените да вършат всякаква работа, която мъжете могат да свършат, както в комунистическите режими. Не можеш да им кажеш да излязат и да копаят земята. Това е против тяхната деликатна природа", настоява Ердоган.

Припомняме, че преди време турският президент предизвика гнева на феминистките групи, като заяви, че всяка жена в Турция трябва да има три деца и предложи ограничаване на правата за аборт и за приемане на противозачатъчни.

#Ердоган #Истанбул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници