Задържаха студенти в Тайланд заради "Игрите на глада"

Задържаха студенти в Тайланд заради "Игрите на глада"
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Трима студенти бяха задържани в Банкок във връзка с премиерата на филма "Игрите на глада: Сойка-присмехулка". В сряда петима студенти бяха задържани в североизточната част на страната, тъй като показали знака на бунтовниците от филма на шефа на хунтата. След това обаче всички са били освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения.

"Това, че ме поздравяват с жеста с трите пръста, не ме тревожи", каза тайландският премиер пред журналисти. Премиерът каза, че е гледал първата част от сагата, в която жителите на потиснати окръзи вдигат бунт срещу тоталитарната държава."Това е филм, а не реалност", подчерта той.

Поздравът от книгата „Игрите на града“, по която беше заснет едноименен филм, символизира бунта срещу тоталитарното управление.

След държавния преврат на 22 май групи тайландци, често студенти, показваха символично знака с трите пръста от "Игрите на глада" или четяха на обществени места прочутата книга на Джордж Оруел "1984" - памфлет срещу тоталитаризма. Движението обаче стихна под заплахата от арести и се ограничи в рамките на интернет.

#Игрите на глада #Тайланд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници