САЩ: Пада заплахата от депортиране за 5 млн. имигранти

A A+ A++ A

Планът за имиграцията, предтавен от президента на САЩ Барак Обама, премахва заплахата от депортиране на почти пет милиона нелегални имигранти.

Според съобщението на Белия дом, от депортация са спасени близо 5 милиона нерегистрирани имигранти. Решението засяга тези незаконни имигранти, които пребивават в страната повече от пет години, родители са на американски граждани, или лица, които имат разрешение за постоянно пребиваване в САЩ.

Незаконните имигранти получават временно разрешение за пребиваване в САЩ (за три години), ако преминат през съответните проверки и започнат да плащат всички данъци и такси, както и да бъдат в състояние да докажат, че децата им са родени преди обявяването на сегашното решение на президента.

Задължително е снемането на биометрични данни.

От Белия дом уточняват, че легализирането се отнася за тези, които не са извършили престъпления, не членуват в различни групировки и не са заподозрени в тероризъм.

В САЩ има повече от 12 милиона нелегални имигранти, предимно от Латинска Америка. Всяка година се депортират близо 400 000 души.

Източник: БГНЕС

#имигранти #Обама #нелегални

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници