„Амнести интернешънъл” похвали Турция за условията в бежанските лагери

„Амнести интернешънъл” похвали Турция за условията в бежанските лагери
A A+ A++ A

„Амнести интернешънъл” похвали добрите условия в бежански лагери, устроени на турска територия, и приветства решението на турските власти да позволят безплатно здравеопазване за всички сирийски бежанци.

Това контрастира с нищожния отклик от страна на международната общност, заявява организацията и подчертава, че е необходима още финансова помощ от Запада.

Всъщото време организацията предупреждава, че възхваляваният до голяма степен отклик на Турция на кризата с бежанците от съседна Сирия вече проявява своята ограниченост, пише Daily Mail.

Турция е приела 1.6 милиона сирийски бежанци от началото на конфликта през 2011 г., но само 220 000 от тях живеят във вече препълнените бежански лагери. Останалите се издържат сами, уточнява правозащитната организация.

„Откликът на Турция на кризата със сирийските бежанци, въпреки дълбоката й ангажираност и многобройните политически инициативи, все по-често показва ограничеността си”, се казва в доклад на организацията, озаглавен „Борещи се за оцеляване”.

„Все повече сирийски бежанци се борят за своето оцеляване”, се казва в текста, в който се добавя, че нуждаещите наброяват стотици хиляди.

#Турция #Сирия #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници