Томислав Дончев: Управлението е заредено с нестабилност

Томислав Дончев: Управлението е заредено с нестабилност
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Управлението е заредено с нестабилност, но към момента няма белези за загуба на парламентарна подкрепа. Това каза в сутрешния блок на бТВ вицепремиерът Томислав Дончев.

"Ще правим това, което трябва да се прави, дотогава, докато може", изрази позицията на мандатоносителите Дончев.

„Така или иначе това управление е заредено с една вътрешна доза нестабилност. Това е конструкция с напрежение - ясно бе от самото начало”, коментира той по повод на коалиционните спорове в Реформаторския блок.

Запитан дали изборът на един председател ще разреши проблемите при Реформаторите, Дончев отказа да дава съвети.

"Изборът на Реформаторския блок е ангажимент на колегите. Не считам за коректно, дори да имам мнение по въпроса, да го изговарям", каза той.

Вицепремиерът изрази надежда тлеещото напрежение в Реформаторския блок да е част от дебата, свързан с раждането на нещо ново, на една стабилна политическа конструкция, която да е от полза за българското дясно, а в конкретния случай  - и от полза за гарантирането на стабилност на управлението.

На въпрос за въвеждане на задължително гласуване още на местните избори Дончев се разграничи от колегата си в ГЕРБ Цветан Цветанов, като призова това решение да не се приеме прибързано, тъй като е необходимо суверенът да се произнесе на референдум по този "толкова деликатен и важен въпрос".

 

#нестабилност #Томислав Дончев #Реформаторския блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници