Кличко свали Кобрата в петия рунд

Кличко свали Кобрата в петия рунд
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Българският боксьор Кубрат Пулев загуби мача за световната титла от украинеца Владимир Кличко след като бе нокаутиран. Това се случи в 5-ия рунд на двубоя. През цялото време обаче Кобрата не даваше признаци на слабост и равностойно се бори срещу сегашния номер 1 в тежка категория. 

В пърия рунд Пулев бе свален на земята два пъти, но съумя да се изправи на крака. Първия път българинът демонстрира чувство за хумор и увереност като дори застана на един крак и се усмихна на опонента си.

Вторият и третият рунд бяха равностойни като боскьорите свалиха темпото на игра. Кубрат падна на земята във втория рунд, но се съвзе на време.

В четвъртия рунд Кобрата показа най-голяма доминация и демонстрира класата си. На два пъти вкара ляв прав в лицето на украинеца и избягваше ударите му.

В последния рунд Пулев започна с добра игра и серия, която обаче бе прекъсната от погубващ удар на Владимир Кличко, който свали българина на земята. 

Мачът се характеризираше с много клинчове и крушета, които Кубрат умело използваше по време на тях. Видимо си пролича и умората, която украинеца започна да изпитва след началото на 5-ия рунд. Това можеше да се окаже решително ако срещата беше продължила, тъй като Кобрата показваше добро самочувствие и игра.

През цялото време феновете в залата скандираха "Българи юнаци" и името на българина. На всеки ред се отличаваше и българското знаме. Многократно Владимир Кличко получаваше освирквания от публиката.

"Не показах доста от това, което мога. Загубата си е загуба. Няма да се оправдавам. Продължавам напред." заяви Кубрат Пулев след мача пред Нова телевизия.

#Кубрат Пулев #Владимир Кличко #световна титла

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници