Политолози виждат стабилно правителство с потенциал

Политолози виждат стабилно правителство с потенциал
Биков отрече задължителния вот да бъде въведен у нас. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Да оставим политиката да прави нещо и след това, след примерно шест месеца, да критикуваме. Вече е важно да проявим повече съпричастност", заяви в сутрешния блок на ТВ7 в петък политологът Мария Пиргова.

Нейният колега Тома Биков пък изрази мнение, че по отношение на изчезналите тефтерчета "Златанов" случаят може да се окаже "обикновена идиотия", защото конспирация се прави като има организация, а в България подобна няма. Според Пиргова важно е, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов са си същите и започват да се възстановяват старите практики от миналото им управление.

По отношение на задължителното гласуване, Биков е категоричен, че това е практически невъзможно у нас. По негово мнение не може да бъде осигурена възможността на всички българи в чужбина да гласуват и да има се отчете вота.

"България има нужда от стабилност. Това означава консолидация на по-големите политически сили и да върнем двублоковия модел в политическата система", уверен е още политологът.

Според Мария Пиргова пък доверието между политици и граждани е загубено и избирателната система трябва да го върне, а вероятно задължителният вот може да го направи. "Трябва поне да опитаме и да видим какво ще стане", предложи тя.

В заключение Пиргова изрази надежда, че парламентът ще покаже потенциал, защото има мнозинство с цел да остане на власт. На същото мнение е и Тома Биков, според който стабилността във властта вече е постигната.

 

#Тома Биков #Мария Пиргова #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници