Джордж Клуни в ареста, защитавал „безнадеждната кауза“ на Судан

Джордж Клуни в ареста, защитавал „безнадеждната кауза“ на Судан
Полицаи водят задържания Джордж Клуни в ареста. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Актьорът Джордж Клуни бе арестуван пред суданското посолство във Вашингтон, след като се включи в протестите срещу блокадата на хранителните помощи за африканската страна.

Клуни бе арестуван заедно с трима членове на Конгреса, сред които Мартин Лутър Кинг III и Бен Джелъс, тъй като четиримата пристъпили в частните градини на мисията.

„След като стотици активисти се струпаха пред прага на посолството, членовете на Конгреса и лидерите бяха помолени от полицията да напуснат мястото," съобщиха за „Ню Йорк Пост" очевидци, цитирани от БГНЕС.

„Но след като протестът им продължи, служителите арестуваха тези, които не отстъпиха," отбелязаха още те.

По-рано тази седмица френски медии съобщиха, че актьорът е попаднал в обсега на вражески огън по време на мисия в Южен Судан.

Джордж Клуни е „истински кавалер на безнадеждните каузи" и отишъл на мисия в страната, за да запознае след това медиите с условията на живот на населението, страдащо от войната.

Когато чул сирената, предупреждаваща за предстояща опасност, след която трябвало бързо да се евакуира на сигурно място, Клуни си помислил, че става въпрос за безполезна предпазна мярка. Скоро след това обаче последвал масиран ракетен обстрел.

След като се завърна жив и здрав от обхванатата от конфликт държава, Клуни решил, че трябва публично да осъди „военните престъпления", които извършват суданските власти.

#Судан #Джордж Клуни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници