Англия Футбол: Ще бъде ли Челси есенния шампион?

Англия Футбол: Ще бъде ли Челси есенния шампион?
A A+ A++ A

След дербито на 11-ия кръг на Висшата Лига между “Ливърпул” и “Челси” наставникът на “сините”, Жозе Моуриньо направи едно от поредните си гръмки изказвания пред медиите.

„Всичко, което мога да кажа е, че ние сме есенните шампиони.”, заяви “специалния”. Той все пак не омаловажи и другите преденденти за титлата, “Смятам, че в борбата за нея са още отборите на “Арсенал”, “Манчестър Сити”, “Манчестър Юнайтед” и “Саутхемптън” “.

Дали предсказанието на Моуриньо ще се сбъдне ? Вероятно да.

От началото на сезон отборът на “Челси” се представя фантастично във всички турнири и заслужено заема първото място в английското футболно първенство и в група “G” на Шампионска лига.

След последния мач на “сините” срещу “Ливърпул” и победата им с 2:1 като гости на “Анфийлд” лондончани за пореден път дадоха заявка за титлата. С голове на Кейхил и Диего Коща успяха да стигнат до 9-ти успех във Висшата лига. Така “Челси” има актив от 29 точки, като са допуснали само 2 равенства срещу “Манчестър Юнайтед” и “Манчестър Сити”. Интересно е, че ‘‘лондончани’’ са единственият отбор в Премиър лийг, който все още няма допуснато поражение.

“Мисля, че показахме впечатляващ футбол, искахме да победим, искахме да владеем топката. Персонално моите играчи действаха поразително. По-добрият отбор беше този, който игра в синьо. Отборът, който заслужи победата, бе “Челси” "., допълни Моуриньо във вчерашното си интервю.

Една от причините за страхотното представяне на “Челси” е моментата форма и рутина на клуба. Моуриньо избистри схемата на игра и с впечатляващия трансферен прозорец затвори устите на критиците. Фабрегас и Диего Коща, който се присъединиха през лятото се адаптираха бързо и запълниха празните места в състава на Челси. Фабрегас е непрекъснато засипван с похвали за качествата си от своя мениджър. "Той е интелигентен, техничен и може да се бори за първа и за втора топка. Знаехме, че е точният човек за нас.” разкрива Моуриньо. Другата златна находка на “Челси” е именно бразилецът с испански паспорт Диего Коща. Той има 10 гола само в 9 срещи.  Бившият футболист на “Атлетико Мадрид” се включи идеално в състава като запълни липсата на таран в отбора, която “сините” изпитваха през миналия сезон.

“Лондончани” коренно промениха стила си на игра. Жозе Моуриньо често бе критикуван за дефанзивния стил на игра и за “паркирането на автобуса”, превърнало се в термир в съвременния футбол. През този сезон “Челси” демонстрира повече владеене на топката, бърза и офанзивна игра, която се оплаща по най-добрия начин.

Все пак “Саутхамптън” и “Манчестър Сити” преследват “Челси” и имат реални шансове за титлата. Отборът на Мануел Пелегрини претърпя малка криза през последната седмица, след загубата в Шампионска лига от “ЦСКА (Москва)” и изненадващото равенството срещу “Куинс Парк Рейнджърс”. Все пак отборът от Манчестър ще бъде сериозна спънка за “Челси” до края на сезона. Тимът на “Саутхамптън” пък се превърна в сензация от началото на сезона. Малкият клуб с големи амбиций, който в последните години се подвизава в средата и долната половина на класирането задмина силни отбори като “Арсенал”, “Ливърпул” и “Манчестър Юнайтед”. Отборът на Роналд Куман има 8 победи, 1 равенство и само 2 загуби. Мениджърът на клуба заяви, че “Саутхамптън” ще се бори за титлата, което ще се превърне в истински проблем за грандовете в Англия.

“Челси” има солидна преднина пред своите съперници и е основен фаворит за водач на таблицата по време на зимната пауза, а защо не и носител на титлата в края на сезона. Силните думи на Моуриньо може и трудно да се сбъднат, тъй като “сините” преследват добро представяне в Шампионска лига, което е приоритет за собственика на клуба, Роман Абрамович.

#Челси #Жозе Моуриньо #Премиър лийг #Висша лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници