ГЕРБ и РБ ще понесат щети, ако не се сработят

ГЕРБ и РБ ще понесат щети, ако не се сработят
Снимка БГНЕС
A A+ A++ A

Институтът за дясна политика призовава партиите от дясното политическо пространство да ограничат дебата си в рамките на програмите и предложенията си за политики и да спрат междуличностните нападки и конфликти.

„Призивите ни не бяха възприети толкова бързо, колкото ни се искаше и очаквахме. Това беше и една от причините, по време на предсрочните избори от 5 октомври, да бъде пропусната възможността за предизвикване на дясна вълна, която да доведе до управление във формат ЕНП. В този смисъл изразяваме надежда, че грешките от миналото няма да бъдат пренесени в бъдещето“, настояват от института в текст, разпространен до медиите.

Организацията бе създадена в края на юли 2014 година с идеята да търси допирни точки между ГЕРБ и Реформаторския блок. Тогава отношенията между двете формации бяха крайно изострени, а възможността за взаимодействие се смаляваше с всяка публична изява на техни представители.

Според експертите от организацията, в сложната парламентарна и управленска конфигурация ГЕРБ и РБ могат да понесат огромни щети, ако не изработят ефективни механизми за взимане на решения и не преодолеят в пълнота междуличностните напрежения, както вътре в тях, така и помежду си.

Животът на новото правителство зависи преди всичко от стабилността на общата управленска конструкция на ГЕРБ и Реформаторския блок, която е единствен гарант за бъдещо добро управление на страната.

#ГЕРБ #Реформаторския блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници