Миков: Ваденето на партии от властта не решава проблемите

Миков: Ваденето на партии от властта не решава проблемите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Декларирането на цел една или друга партия да бъде извадена от властта не решава проблемите на нашето разделено общество“, заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Михаил Миков.

Според Миков БСП няма да подкрепи структурата на правителство, защото отдалечават ресорите заради широкия формат на четворната коалиция, в която влизат 26 политически формации.

"Ще гласуваме и против избора на едно дясноцентристко правителство. Чухме от някои от лидерите, че тяхната цел е да извадят една или друга партия от власт. Имам по-дълга политическа памет и това не е първия случай, в който БСП са извън властта и декларирането на такива цели няма да решат проблемите на нашето разделено общество. То е разделено не само политически, но на първо място социално-икономически", каза още Миков.

„И ние подкрепяме евроатлатическите ценности, но можем ли да подкрепяме евроатлантическата бедност, защото 20% са в бедност, а 50% в риск от бедност", припомни председателят на БСП.

БСП ще продължи да подкрепя социалните мерки и действия, които подкрепя правителството и ще настоява за коледни и великденски надбавки за пенсионерите.

„Изчерпването на неолибералния модел поставя нови европейски и национални предизвикателства, на които лявото има своя отговор“, каза още Миков.

#Михаил Миков #БСП #предизвикателства #общество

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници