Радан Кънев: Дано Борисов запази добрия тон

Радан Кънев: Дано Борисов запази добрия тон
Радан Кънев Снимка БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев заяви от парламентарната трибуна, че от РБ са направили вякакви компромиси, за да се стигне до ново правителство.

„Ние знаем колко щеше да струва на всеки българин провалът на опитите за съставяне на правителство. Ние днес ще гласуваме обърнати не към политическите си интереси, които с лекота ни биха ни изпратили на нови избори или в удобната поза на непримирима дясна опозиция, а обърнати към нуждите на българските граждани”, заяви Кънев.

Той подчерта, че няма да отстъпят от реформата в правосъдието и от прекъсването на незаконните връзки между политическа, икономическа, съдебна и медийна власт.

"Няма да отстъпим, защото Европа свършва там, където свършва върховенството на закона. Държавата свършва там, където властта на институциите се измества от властта на мафията. Вчера дългогодишното бездействие на БНБ, ДАНС, НАП, КФН фалира четвъртата банка в страната и загроби спестяванията на хиляди и икономическата перспектива на десетки хиляди обикновени българи. Утре бездействието на същите нереформирани институции под партийно влияние може да завлече цялото общество в пропастта. С този риск компромис няма да правим", категоричен е Кънев.

Той пожела на бъдещите управляващи да си спомнят смирението, което обещаваха преди броени дни.

"Нашата власт може да е много за кратко и може да не е за добро, ако управляваме не за промени, а за привилегии. Ще търсим консенсус, но около промени, а не около привилегии. Промени се правят в парламента. И ако се върна към началото на изказването си – днес повече от всякога, реалната власт е в парламента. Днес ние ще я дадем на втория кабинет "Борисов" и аз дори бих благодарил на кандидата за премиер за видимо променения стил на политика, който ГЕРБ показва, дано го запази и занапред", заяви още Кънев. 

#Радан Кънев #Кънев #Бойко Борисов #Народно събрание #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници