Парламентът гласува днес кабинета на Борисов

Парламентът гласува днес кабинета на Борисов
A A+ A++ A

Кабинетът, предложен вчера от Бойко Борисов, ще бъде гласуван на заседание на парламента.

Това ще бъде точка първа от дневния ред на заседанието на Народното събрание. Поканени са президентът на Републиката, вицепрезидентът, членовете на служебното правителство, висши магистрати, омбудсманът, представители на вероизповеданията в България, членове на дипломатическия корпус, представители на синдикати и работодатели.

Победителят от парламентарните избори в България подписа споразумение за съставяне на правителство на малцинството след месец преговори. Това е добра новина за страната, която се тресе от банкова криза и се бори за възстановяването на икономическия растеж, се казва в репортаж на Ройтерс. 

Агенцията посочва, че ГЕРБ ще си партнира с група от пет малки подкрепящи бизнеса партии (има се предвид петте партии в Реформаторския блок), което щяло открие пътя пред бившия бодигард Бойко Борисов да стане отново министър-председател, след като беше свален от власт в резултат на улични протести в началото на 2013 г.

Споразумението означава, че България е успяла да избегне най-лошия сценарий – провеждането на още едни предсрочни избори, коментира Ройтерс. Правителството на Борисов ще бъде петото поред за по-малко от две години – период на нестабилност, който задушава всеки смислен опит за осъществяване на реформи и изкореняването на корупцията в една от най-бедните страни-членки на Европейския съюз.

#Парламент #правителство #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници