Найденов се извинява на Йосифова, Борисов я защитава

Найденов се извинява на Йосифова, Борисов я защитава
Моника Йосифова роди дъщеря от Сергей Станишев. Тя заяви, че дейността на компанията й не започва и не свършва с бившия премиер. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Само дни след като обяви Моника Йосифова за главно действащо лице в корупционния скандал в Австрия с австрийския консултант Петер Хохегер, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов й се извини.

„За Имиджа на България трябва да се работи и това е правилно. Лобизмът не е лоша дума. Ние трябва да търсим лобисти в ЕС, а ако нас ни търсят като такива, още по-добре", заяви Найденов по Нова телевизия в петък сутринта.

Той обяви, че ще поднесе извиненията си лично на Моника Йосифова, ако тя се е почувствала лично засегната.

„Моето послание към госпожа Йосифова не е лично, няма значение с кого живее", допълни той.

В същото време в ефира на друга телевизия министър-председателят Бойко Борисов оправда Моника Йосифова.

„Много ясно трябва да се разделят нещата. Частните компании, които участват в процеса за създаване на имидж на страната, си гонят своя интерес", коментира премиерът случая пред БНТ.

„Ние не делим компаниите на „свои" и „чужди". Разбирам, че тя е спечелила конкурс и работи с нашите министерства сега, по времето на нашето управление. Значи тя умее, знае и може да работи", каза той за работата на пиар експерта.

Борисов заяви, че в случая Моника Йосифова се държи „много по-мъжки" и се опитва да се отбранява, без да има абсолютно никакъв смисъл.

„Нея никой не я обвинява. Тя вина няма. И това, че тя живее сега при Станишев, няма никакво значение", подчерта премиерът.

#Моника Йосифова #Петер Хохегер #Бойко Борисов #премиер #министър-председател #Сергей Станишев #Мирослав Найденов #министър на земеделието и храните #ЕС #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници