Борисов: Новият кабинет няма да се крепи на златно пръстче

Борисов: Новият  кабинет няма да се крепи на златно пръстче
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бойко Борисов заяви след подписване на коалиционното споразумение с Реформаторския блок за съставяне на правителство, че ГЕРБ са били принудени пред ангажимента и отговорността пред хората да търсят всякакъв разумен компромис.

Бъдещият премиер благодари на преговорните екипи.

"Всички положихме неимоверни усилия, поне 10 пъти сме били на прага да отидем на нови избори, всички направихме компромиси с едно нещо в главите си – не власт, не постове, да се опитаме преди нови поредни избори, да направим правителство", подчерта Борисов.

Той се надява, че новото правителство ще има дълъг живот, защото и европейските финансирания за държавата и инвестициите пряко зависят от това.

"Всички знаехме, че в рамките на този мандат трябва да се опитаме да се направи кабинет. Въобще условието аз да съм премиер не е било препъни камък в нито един момент. Всички решихме, за да няма никакъв оттенък, че имаме резервно изходче, от което да бягаме, такова няма да съществува", каза още Борисов.

Той допълни, че в Европа има много държави, които управляват стабилно с целите си различия в името на стабилността на съответната държава.

"Благодаря на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, че и те, и ние, и РБ, положихме огромни компромиси, защото зад нас, съм длъжен да го кажа, за да няма златно пръстче, за да няма ама защо и как. Опитахме се да създадем ясен и точен документ, който да ни направлява. Зад нас са избори. Ние знаем след 3 месеца при нови избори какво щеше да се случи в България. Затова благодаря. Опитахме се в сградата на НС, където надписът е "Съединението прави силата" да се опитаме това да направим. Дай боже да върви така, коментира Бойко Борисов.

#Бойко Борисов #ГЕРБ #РБ #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници