Делян Добрев искал да си тръгне с Трайков

Делян Добрев искал да си тръгне с Трайков
По думите на Трайков, ако Добрев е приел поста, той се радва за наследника си, защото Добрев може да се справи. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Соченият за нов министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев е искал още снощи да напусне икономическото министерство заедно с подалия оставка министър Трайчо Трайков.

Това заяви самият Трайков, който отиде в парламента, за да направи изявление пред журналисти, преди да депозира оставката си в Министерския съвет, съобщи Дарик радио.

Трайков така и не отговори на въпроса дали е ходил на плаж в Катар, както твърди премиерът.

Той уточни, че не е подавал оставка пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ, защото не е член на партията.

Министър Трайков обясни, че оставката му е била поискана от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов след кацането в София на правителствената делегация, която беше в Катар.

„Това не беше необходимо, защото министър-председателят можеше във всеки един момент да ми каже, че вече нямам доверието му, и аз щях да я подам без никакъв проблем. Затова въпреки тези странни обстоятелства, нося оставката си“, посочи той.

Трайков допълни, че мотиви за искането на оставката му не са били посочени, освен „с половин уста“ за сконфузната случка в Катар, което той определи като „нелепо“.

По думите му истинските причини за отстраняването му рано или късно ще станат известни.

„Може и да греша, аз гледах интервюто на министър-председателя тази сутрин и той каза неща, които, ако се случат по този начин, значи греша, но ако например „Белене“ се осъществи при сегашните условия, значи не греша. Ако не бъдем подкрепени да защитим позицията си за 59-те километра в „Южен поток“ и възвращаемост над 8 на сто, а не 8 на сто, значи не греша. Ако до края на месеца не бъдат намалени цените на газа по сегашните доставки с 10-15 процента, значи не греша. Но ако всички тези неща се случат, значи греша и наистина причината е конфузът в Катар“, обясни Трайков.

Той допълни още, че в четвъртък вечерта досегашният му заместник и сочен за бъдещ министър на икономиката Делян Добрев е искал да напусне заедно с него кабинета.

По думите на Трайков обаче, ако Добрев е приел поста, той се радва за наследника си, защото Добрев може да се справи.

#Делян Добрев #Трайчо Трайков #министър на икономиката #енергетиката и туризма #Кабинет #Белене #Южен поток #Катар #Цветан Цветанов #вицепремиер #министър на вътрешните работи #София #Министерския съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници